Ajankohtaista


Joulu-tammikuun työajat jaksotyössä

Joulu-tammikuun työajat jaksotyössä Joulukuun ja tammikuun juhlapyhät vaikuttavat työaikaan seuraavasti:

Itsenäisyyspäivä on tänä vuonna tiistai. Tästä johtuen viikolla 49 on yksi vapaapäivä normaalien vapaapäivien lisäksi. Jouluaatto on tänä vuonna lauantai ja joulupäivä on sunnuntai, joten viikolla 51 ei ole vapaapäiviä normaalien vapaapäivien lisäksi.
Tapaninpäivä on maanantai ja uudenvuodenpäivä on sunnuntai, joten viikolla 52 on yksi vapaapäivä normaalien vapaapäivien lisäksi.
Loppiainen osuu perjantaiksi, joten viikolla 1 on yksi vapaapäivä normaalien vapaapäivien lisäksi.

Yhteensä kolme vapaata

Itsenäisyyspäivästä, tapaninpäivästä ja loppiaisesta tulee vapaapäiviä yksi kustakin. Lisävapaiden antaminen voidaan toteuttaa siten, että ne annetaan joko asianomaisen tai edeltävän tai jälkeisen työaikajakson aikana. Tarvittaessa työajan lyhentämiseen voidaan käyttää myös pidempää aikaa.

Työskentely joulunpyhinä

Jouluaatto
Jouluaatto on tänä vuonna lauantai. Aattona tehdystä työstä maksetaan lauantaityölisän lisäksi erillinen 50 % aattokorvaus, joka kahdeksan tunnin jälkeen nousee 100 %. Jouluaattona kello 16.00 alkaen maksetaan 200 % suurjuhlapyhäkorvaus, jonka lisäksi maksetaan vielä ilta- ja yötyölisä 15 %/30 % kaksinkertaisina.

Joulupäivä, tapaninpäivä
Joulupäivänä ja tapaninpäivänä maksetaan vähintään 200 % suurjuhlapyhäkorvaus ja sen lisäksi mahdolliset vuorotyölisät kaksinkertaisina, kuten sunnuntaityössä. Myös 100 % aamutyölisä maksetaan lisänä suurjuhlapyhäkorvauksen päälle. Uudenvuodenpäivä Maksetaan normaalit sunnuntaityöstä tulevat korvaukset.

Loppiaispäivä
Loppiaispäivänä työskenneltäessä maksetaan 200 % suurjuhlapyhäkorvaus, kuten joulunpyhinä.

Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä