Ajankohtaista


Meijerialan Ammattilaiset juhlivat seminaarin kera Helsingissä ja kakkukahvein meijereissä ympäri Suomen

Toukokuun 27. päivänä vuonna 1945 Suomen meijeriammattiväki kokoontui Tampereella. Tarkoituksena oli perustaa jo vuosia vireillä ollut meijeriammattiväen liitto. Kokoukseen saapui silloiset kulkuneuvot huomioon ottaen suhteellisen paljon väkeä, 63 meijeriammattilaista eri puolilta Suomea. Uuden perustetun liiton nimeksi tuli Meijeriammattiväen Yhdistys ry. Tästä kokouksesta alkoi jo 70 vuotta kestänyt meijerialan edunvalvontatyö.

Aluksi MVL:n toiminta keskittyi jäsenhankintaan, ja jo seuraavana vuonna jäseniä oli jo yli 1400. Voitiin puhua koko maata kattavasta ammattijärjestöstä. Vuonna 1948 liiton nimi muutettiin Meijeriväen Liitoksi.
Meijeriväki totesi olevansa palkkakuopassa ja siksi palkka-asioiden oli uuden järjestön tärkein ja kiireellisin tehtävä. Ensimmäinen palkkasopimus solmittiin vuonna 1951.

MVL tänään

Tänä päivänä toimiva Meijerialan Ammattilaiset MVL ry on reilun 3000 meijerialan ammattilaisen edunvalvontajärjestö.  MVL:n jäseniä työskentelee kaikissa meijerin toiminnoissa. Yleisiä ammattinimikkeitä ovat muun muassa tuotteenvalmistaja, laborantti, kunnossapitäjä sekä tuotanto- tai prosessivastaava.

MVL tekee laajasti yhteistyötä monien sidosryhmiensä ja yhteistyökumppaneidensa kanssa, kuten esimerkiksi palkansaaja- ja työnantajajärjestöjen, keskusjärjestöjen, alan oppilaitosten ja alan kansainvälisten järjestöjen kanssa sekä on mukana erilaisissa työmarkkinoiden ja yhteiskunnan hankkeissa.

Meijerialan Ammattilaisten juhlapäivää vietetään keskiviikkona 27.5.2015 juhlaseminaarissa Helsingissä sekä kakkukahvein meijereissä ympäri Suomen.

Meijerialan Ammattilaiset on ainoa liitto, joka ajaa meijerialan ammattilaisten asiaa.

Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä