MVL:n uutiskirje
26.5.2016
valio-oulu-rajattu

Meijerialan Ammattilaiset ei mukana kilpailukykysopimuksessa

Meijerialan Ammattilaiset MVL ry ei jatka kilpailukykysopimusneuvotteluja eikä ole mukana kilpailukykysopimuksessa. MVL:n hallitus päätti asiasta kokouksessaan 25.5.2016 Helsingissä.

Huhtikuussa Elintarviketeollisuusliiton (ETL) kanssa käynnistyneissä kilpailukykysopimusneuvotteluissa ei löytynyt yhteistä näkemystä työajan pidentämisestä eikä luottamusmiehen asemasta.

MVL:n ja ETL:n välinen Meijereiden erikoiskoulutuksen saaneiden ja teknisten toimihenkilöiden työehtosopimus on voimassa 31.1.2017 asti. Neuvottelut uudesta sopimuksesta aloitetaan vuoden 2016 lopulla.
---

Johanna Kaihua Meijerialan Ammattilaisten hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi

Meijeriteknikko Johanna Kaihua valittiin Meijerialan Ammattilaiset MVL ry:n hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässään 1.8.2016 hallituksen nykyisen puheenjohtajan Kari Harsian jättäessä puheenjohtajan tehtävät siirtyessään eläkkeelle päivätyöstään. Johanna Kaihuan puheenjohtajuus jatkuu Kari Harsian jäljellä olevan kauden ajan 31.12.2016 asti.

Tuotantovastaavana Valio Oy Haapaveden tehtaalla työskentelevä Johanna Kaihua toimii jauheenvalmistuksen, -pakkauksen ja -varaston sekä laboratorion esimiehenä. Hän on toiminut MVL:n valtuuston puheenjohtajana vuosin 2008-2013.

Valinta tehtiin MVL:n valtuuston sääntömääräisessä kevätkokouksessa 25.5.2016 Helsingissä.
---

MVL jättäytyy Uusi keskusjärjestö -hankkeesta

Meijerialan Ammattilaiset MVL ry jättäytyy Uusi keskusjärjestö -hankkeesta eikä liity uuteen keskusjärjestöön. MVL:n valtuusto päätti asiasta kevätkokouksessaan 25.5.2016 Helsingissä.

MVL:n valtuuston mielestä Uusi Keskusjärjestö -hanke on ollut kannatettava asia, mutta MVL ei ole jatkossa mukana, koska hanke ei enää toteudu alkuperäisessä laajuudessaan. 

MVL jatkaa STTK:n jäsenjärjestönä.
--- 

MVL:n yhdysmiehistä luottamusmiehiä

MVL muuttaa yhdysmiesten nimikettä. MVL:n työehtosopimuksessa sovittu yhdysmies-nimike muuttuu luottamusmies-nimikkeeksi seuraavan sopimuskauden alkaessa 1.2.2017.
---

 

liittokokousilmoituskuva_netti_2

Meijerialan Ammattilaisten liittokokousviikonloppua vietetään 26.-28.8.2016
Holiday Club Katinkullassa

Ohjelma ja ilmoittautuminen


MEIJERIALAN AMMATTILAISET MVL RY
Kalevankatu 54 C
00180 Helsinki

Puhelinvaihde (09) 615 66 11
Löydä MVL Facebookista Löydä MVL Facebookista
www.mvl.fi www.mvl.fi

Tapahtumat
Lomakohteet